Vaker je auto laten staan, dat is goed. Althans, dat zegt de overheid en daarom start het een campagne om je meer te laten fietsen.

De auto is in mijn eigen ogen hét ultieme vervoersmiddel. Je komt (bijna) overal en dat in een ruimte die je niet verplicht hoeft te delen en zelf kan ‘inrichten’. Eigen muziekje aan en sturen maar! Een goede tweede is de fiets. Lekker gezond en ideaal voor de korte afstandjes. Maar, dat doen we te weinig. We pakken eigenlijk voor alles de auto, wel zo makkelijk blijkbaar.

Campagne om meer te fietsen
Nou, dat ziet onze overheid ook en dat moet veranderen. Daar gaat de campagne ‘Kort ritje? Da’s zo gefietst’ aan bijdragen. Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat geeft vandaag in Maastricht het startschot voor deze campagne. De stas zegt hierover:

Gezonder leven en meer bewegen staat bij het begin van elk nieuw jaar bij veel mensen bovenaan de lijst met goede voornemens. Met deze campagne helpen we een handje mee. En het is vaak heerlijk om voor kleine stukjes de fiets te pakken. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *